HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Madulás-diós krém

Bővebben


        Hírek, érdekességek

A zene gyógyír az agyvérzésre

wellness & egészség

Napi néhány órás zenehallgatás látványosan felgyorsíthatja az agyvérzésen átesett emberek felépülését.

Ezt a Helsinki Egyetem és a Helsinki Agykutató Központ szakértői állapították meg, 54 embert megfigyelve, akiknél agyvérzés következett be a jobb vagy bal agyfélteke középső agyi artériájában. Azoknál, akik naponta pár órát zenehallgatással töltöttek, gyorsabb és jelentősebb javulás jelentkezett a verbális memóriában és a fókuszált figyelemben, és derűsebbek is voltak azokhoz képest, akik hangoskönyvet hallgattak vagy egyáltalán semmit.

Az eredmények alapján a finn kutatók kiegészítésként javasolják a zenehallgatást a korai terápiás szakaszban, főleg akkor, ha más, aktívabb rehabilitációs forma még nem alkalmazható. A két hónapos zeneterápiát a lehető leghamarabb elkezdték, miután az agyvérzéses beteg bekerült a kórházba. A páciensek saját maguk válogatták össze a zeneszámokat. A kutatók az agyvérzést követően még hat hónapig kísérték figyelemmel az állapotukat. Három hónap után a verbális memória az első heti állapothoz képest a zenehallgatóknál 60%-kal javult, míg a hangoskönyvet hallgatóknál csak 18%-kal, a semmit sem hallgatóknál pedig csak 29%-kal.
A zenehallgatók ekkor már 17%-kal jobban tudták a figyelmüket is összpontosítani, a másik két csoportban viszont ilyen téren semmilyen mértékű javulás nem következett be. Ez a különbség az agyvérzés után hat hónappal is megmaradt. A három csoport közül a zenehallgatók voltak a legkevésbé hajlamosak a melankóliára és a zavarodottságra.

Forrás: Ideál Életmódmagazin a Magyar Wellness Társaság lapja www.ideal.hu

2008. 03. 26.

 

További cikkeink

Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját
Új remények a glaukóma kezelésében
Kiderült, mi okozza a hőhullámokat!
A passzív dohányosokat is fenyegeti az érszűkület
A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot
Pajzsmirigy-betegségek: a TSH érték önmagában kevés a diagnózishoz
Mit mutat a panoráma röntgen?
A szívbetegségek kockázata megbecsülhető
Összes cikk

rss Hírek RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink