HungaroWellness - a wellness magyar otthona. Vegyen részt játékunkban! Regisztráljon!
Wellness csomagok
 
Régió: Város: Név szerint:  
belepes a jatekba
Wellness ABC: A B C D E F G H I J K L M N O Ö P Q R S T U Ü V W X Y Z


Regisztáljon, hogy megkapja heti rendszerességű hírlevelünket, és hogy részt vehessen nyeremény-játékainkban!

regisztracio

Belépés

felhasználó név:

jelszó:

elfelejtett jelszó


2013.07.04.
Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a megfelelő egészségi állapothoz elengedhetetlenül szükséges a jód. Azt azonban eddig nem tudhattuk, hogy a magzatoknál ez mennyire fontos. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a terhesség ideje alatt is nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelő jód bevitelre, ellenkező esetben akár a születendő gyermek agya nem fejlődik megfelelően.

Bővebben

2013.05.15.
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?

Új kutatások szerint a 2. típusú cukorbetegség kialakulása kapcsolatba hozható az alvás alatt termelődő melatonin alacsony szintjével. Dr. Hubina Erika, az Oxygen Medical endokrinológusa az ismert és a még kutatott összefüggésekre és a megfelelő kezelés jelentőségére hívta fel a figyelmet.

Bővebben

2013.03.19.
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját

A legújabb kutatások szerint elmondható, hogy minél kevésbé vagyunk képesek rágni, annál inkább veszélyeztet bennünket a demencia.

Bővebben

Aszaltszilva leves

Bővebben


        Hírek, érdekességek

A sushi mellékhatásai

wellness & diéta

Míg a japán sushi meghódítja a világ éttermeit és konyháit, az ágazat szakértői a nyershal-divat mellékhatásaival viaskodnak: ál-sushi bárok, túl magabiztos amatőrök, mérgezett sushi fogyasztók.

Főszakácsok és szakemberek a Tokióban megtartott nemzetközi étterem találkozón egyetértettek abban, hogy az amatőrök és egyes, a magas profit reményében piacra lépő éttermek nem rendelkeznek kellő ismeretekkel a nyers hal elkészítésének terén. Sokan úgy gondolják, hogy a sushi nagyon drága - így megveszik az olcsó, nyers halat, amit otthonukban elkészítenek. Csak éppen nem minden hal alkalmas nyers fogyasztásra. A kaliforniai Sushi ran étterem tulajdonosa, Yoshi Tome szerint a több és jobb ismeretterjesztés megakadályozhatná a botrányokat, melyek az egész ágazat számára ártalmasak.

A lazac pédául, amit gyakran élősködők lepnek el, egyáltalán nem alkalmas a nyers fogyasztásra, kizárólag főzve, marinálva vagy előzőleg lefagyasztva szabad megenni. Tome továbbá beszámolt arról az esetről, amikor Amerikában egy tapasztalatlan étteremtulajdonos nyers bébi tarisznyarákot szolgált fel, aminek a következménye ételmérgezés lett.

„Itt nálunk Japánban néhány ember a csirkét is megeszi nyersen, csirke sashimi formájában. Mi viszont tudjuk, hogy a nyers csirke szalmonellát tartalmazhat, így Amerikában senki nem eszik elkészítetlen baromfit" - mondja Tome. Japán hivatalnokok tavaly általános kritikát és gúnyt váltottak ki azzal a tervezettel, hogy felügyelőket küldtek volna a tengeren túli japán éttermekbe. Azóta taktikát módosítottak, és a hangsúly ma az oktatáson és a tanácsadáson van, a váratlan ellenőrzések helyett.

Ryuji Ishii, az Egyesült Államok áruházainak legnagyobb sushi beszállítója arra készül, hogy a készen fogyasztható sushi termékeit kiterjessze a Wal-Mart szupermarketekre is. Tavaly szeptember óta már 90 sushi állvány működik, de összesen 400-at tervez. Állítása szerint azonban a nyers hal Amerikában való elterjesztése komoly munkát igényel, hiszen mindezidáig csak magasabb színvonalú, előkelő áruházakban értékesítették. Ahhoz, hogy a sushi valóban bekerüljön a köztudatba, elsősorban a Wal-Mart fogyasztókat kell meggyőzni.

Ishii a vásárlókat az Egyesült Államokban kedvencnek számító sushival próbálja csalogatni. Ez, az úgynevezett Kalifornia tekercs avokádóval készül, és bár nem tartalmaz nyers halat, a szakértő szerint ez lehet az első lépés afelé, hogy megszerettessék a fogyasztókkal a sushit.

Forrás:Medipress
 
 

2008. 04. 25.

 

További cikkeink

Nagy gondokat okozhat a magzatnál a jódhiány
A cukorbetegség összefügg az alvás minőségével?
A rágás képessége csökkenti az elbutulás rizikóját
Új remények a glaukóma kezelésében
Kiderült, mi okozza a hőhullámokat!
A passzív dohányosokat is fenyegeti az érszűkület
A hormonok előre jelezhetik az asztmás rohamot
Pajzsmirigy-betegségek: a TSH érték önmagában kevés a diagnózishoz
Mit mutat a panoráma röntgen?
A szívbetegségek kockázata megbecsülhető
Összes cikk

rss Hírek RSS
 
Új hozzászólás írása regisztrált és bejelentkezett látogatók számára lehetséges

 
Tetszett, amit itt olvastál?
Oszd meg a barátaiddal, mentsd el kedvenceid közé!
Bookmark and Share

 

2014.05.20.
Biztonságosan edzhet akkor is, ha cukorbeteg

A sport nemcsak az egészség megőrzését szolgálja, de fontos szerepet játszik például a cukorbetegség kezelésében is. Saját kényelmüket nehezen feladva, vagy a vércukor ingadozások miatti rosszulléttől tartva, sokan mégsem mernek belekezdeni, pedig létezik megbízható megoldás arra, hogy a cukorbetegek is mozogjanak.

Bővebben

2013.12.11.
Karácsonyi allergiák

Az ünnep közeledtével szokásaink is megváltoznak. A lakásban elhelyezett díszek, illatosítók, az ünnepi menü, a szervezéssel járó stressz, de akár a karácsonyfa is szokatlan tüneteket okozhat, az arra érzékenyeknél.

Bővebben

2013.12.04.
Ünnep a kozmetikában - kezelések tömjénnel és mirhával

A természet kincseinek gyógyító erejét hajlamosak vagyunk alábecsülni, pedig a szakértő által készített, illóolajokkal végzett kezelés nem csak a bőrnek tesz jót, de a lelket is felfrissíti. A mirha és a tömjén pozitív hatásairól Peterman Krisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa beszélt.

Bővebben


Partnereink